Feestelijk oudjaarsconcert van Die Lageländer

Op de voorlaatste dag van 2018 verzorgde Die Lageländer het al jaren traditionele oudjaarsconcert. En gesteld mag worden; het werd een concert met mooi gespeelde volksmuziek maar ook met veel gezelligheid. Die Lageländer gingen dit maal voor de publieksprijs.Tijdens het concert werd Jan Bastiaansen benoemd tot erelid. 75 jaar muzikant en meer dan 50 jaren bij Die Lageländer.
Het oudjaarsconcert stond voor het eerst onder leiding van Antoon Brenders die vanaf mei 2018 muzikaal leider is. Zijn missie is om, naast zo goed mogelijk muziek maken, het publiek gezellige sfeervolle uurtjes te bezorgen. En daar zijn die Lageländer tijdens dit concert wel in geslaagd. In een gevarieerd programma werden mooie muzikale polka’s en walsen afgewisseld met voor het publiek erg toegankelijke muziek. De nieuwe stukken die waren ingestudeerd werden door het publiek zeker gewaardeerd getuige het applaus dat de kapel daar voor ontving. Braushauspolka, Vesnicka kapela, Traum einer Marketenderin, Urlaub bei uns en Böhmische Liebe  zullen zeker nog een tijdje op het programma blijven staan.
Voor de Bekenaren (inwoners van Prinsenbeek) kon het niet stuk toen zij de muziek van “Urlaubschein” herkenden als hun plaatselijke carnavalslied. Els en Antoon, die voor het eerst bij die Lageländer zongen, konden dan ook niet achterblijven om ook de “Beekse tekst” te zingen. En dit werd met name allemaal uitgevoerd vanwege de benoeming van Jan Bastiaansen tot erelid. In zijn muzikale carrière is ook lang plaats geweest voor het muziek maken bij festiviteiten in Boemeldonck. De muzikale loopbaan van Jan werd op rijm prachtig gememoreerd door Kees Nagelkerke.
Het concert werd druk bezocht. Zo’n 130 mensen waren naar ’t Hert getogen om de muzikale verrichtingen van Die Lageländer mee te maken. En deze toehoorders kregen ook nog een opdracht uit te voeren. Bij het alom bekende “Trompetenecho” werd een beroep op hen gedaan om de trombones en trompetten te assisteren. Hilariteit alom, maar de ondersteuning verliep, na een korte repetitie, perfect.

Klik op de foto’s voor een vergroting