Gemütliches Musikantentreffen

Nodig een goed Duits amateurorkest uit, laat Die Lagländer spelen in het voorprogramma en je hebt de ingrediënten voor een gemütliches Musikantreffen.
De bezoekers van het Musikantentreffen, dat zaterdag jl. werd georganiseerd, hebben er geen spijt van gehad dat ze deze avond hebben mee beleefd. Een bijzonder muzikale avond met veel mooie blaasmuziek.
De muzikanten van Die Nuhnemucke waren al vroeg in Prinsenbeek aanwezig. Ze werden door het bestuur met “Kaffee und Kuchen” ontvangen waarna nog een degelijke repetitie volgde. Na een gezamenlijke maaltijd toog Die Nuhnemücke naar ’t Hert in Prinsenbeek om even de muziekkoffers te parkeren om naar het concert van Die Lageländer te luisteren. Het werd een mooi, kort en krachtig concert met orkest en zangduo. Tijdens het concert werd aan de dirigent Antoon Brenders bladmuziek aangeboden van de polka “Fest der Blasmusik”. Dat gebeurde door Simon Meurs, muzikaal leider van “Blaskapelle Fresia” en tevens componist van deze polka. Die Lageländer waren met Fresia een samenwerkingsverband aangegaan om de Duitse gasten, die door hen waren uitgenodigd, een extra concert te laten verzorgen in Nederland. En dat werden genotvolle muzikale uurtjes. Een orkest dat het spelen van Egerländermuziek heel goed beheerst. Een stevige sound met de juiste articulaties en accenten. Een gevarieerd programma van een jeugdig orkest viel het publiek ten deel. Met goede publieke belangstelling werd het een onvergetelijk gezellig avond.
Klik op de foto voor een vergroting