Geslaagd traditioneel Oudjaarsconcert

Op 30 december 2023, organiseerden Die Lageländer hun traditionele Oudjaarsconcert in Marktzicht in Prinsenbeek. Het werd een mooi muzikaal concert met een zeer afwisselend programma. Jammer was het dat het bezoekersaantal bij dit sfeervolle evenement wat aan de lage kant was. De muzikanten van die Lageländer waren de afgelopen jaren anders gewend. Maar dat deed aan het concert verder weinig af. De muzikanten zaten er goed in en er werd fijn en goed gemusiceerd. Het programma werd zoals gebruikelijk gepresenteerd door de muzikaal leider Antoon Brenders.
In het programma kwamen ook solisten en solistische trekjes voor. Lydia van Meer speelde haar solostuk in het nummer Grenzelos heel fraai. Even later was het de beurt aan Hans Schouwenaars die zijn trombonesolo mocht vertolken in het nummer “Gentlemen”. Het publiek kon dit erg goed waarderen. De instrumentale nummers van het orkest werden afgewisseld door vocaal werk waarbij Els en Antoon de zang voor hun rekening namen en vlotte polka’s, zwierige walsen met lieflijke teksten zongen. In het tweede gedeelte van het programma mocht Elroy Pluk op de klarinet een solo vertolken in het nummer “Virtuos”. En echt, het klonk virtuoos. En dat was goed aan het applaus van het publiek te merken. Het meest favoriete nummer van de kapel kwam aan het einde van het programma. “Die Isel”, een prachtige mars waarin duidelijk te horen is hoe deze prachtige beek/rivier zich een weg baant door Ost-Tirol.
Foto’s: Els van den Heuvel

Gezellig terrasconcert bij café “De Elsakker”

Traditiegetrouw verzorgden “Die Lageländer” een terrasconcert bij café “De Elsakker” in Prinsenbeek.
Het was vroeg in de middag even aftasten of er buiten kon worden gespeeld of dat uitwijken naar binnen noodzakelijk was. Het weer zag er wat somber uit. Maar er werd in overleg met de kastelein een goed besluit genomen. Het optreden werd met een fijne temperatuur buiten verzorgd. En de “temperatuur” werd in de loop van de middag nog aangenamer. Aanvankelijk was de belangstelling van het publiek wat matig maar al
snel stroomde het terras helemaal vol. Zangeres Els had een hele fanclub meegebracht. Haar koorcollega’s van koor “De vrolijke klanken” waren talrijk aanwezig. Het concert moest wel even worden stil gelegd. Reden? Een flink aantal tractoren kwam langsrijden. En dat niet alleen. De tractoren werden bij “De Elsakker” geparkeerd en zodoende hebben de bestuurders van deze machines de klanken van “Die Lageländer” ook kunnen beluisteren onder het genot van een heerlijke koele drank. De muzikanten hadden er zin in want er werd goed gemusiceerd. Kortom, een gezellig muzikale middag.

 

Eerste terrasconcert Menmoerhoeve geslaagd

Die Lageländer traden op 2e Pinksterdag op bij de Menmoerhoeve in Etten-Leur. Meteen werd al duidelijk dat het een leuke middag zou gaan worden. Op het moment dat de muzikanten van die Lageländer zich gingen installeren zat het terras van het etablissement al bomvol. En niet alleen met toeristen die langs kwamen fietsen of in de prachtige natuur achter de Menmoerhoeve hadden gewandeld. Ook de liefhebbers van de Egerländer blaasmuziek hadden een plaatsje gevonden. Het orkest zat in de stralende zon, die door de wind voor de muzikanten gelukkig niet al te warm was. De verwachting was dat het een komen en gaan zou zijn van publiek, maar dat was niet waar. Trouw bleven ze aandachtig luisteren naar de muziek en zang van de kapel.
Het werd een geslaagde middag met een gevarieerd programma waarin Hans Schouwenaars zijn debuut had met de solo “Gentlemen”. Prachtig gespeeld.

 

Twee jubilarissen bij Die Lageländer

Anton speelt bugel en is al 40 jaar lid, Emiel speelt hier al 12 1/2 jaar bariton. In gesprek met de heren geven zij aan dat deze muziek en de gezelligheid bij de kapel voor hen toch wel de bindende factoren zijn om deze mijlpalen te halen. Zelf hebben zij  er eigenlijk nooit bij stil gestaan dat ze al weer zolang lid zijn, dus was het wel een verrassing. Wordt er gepraat over het verleden dan gaat het al snel over bekenden van het dorp, zoals, Janus en Albert Watzeels, Theo Schipper, Jan Bastiaansen en vele andere muzikanten uit Prinsenbeek waar ze jaren muziek mee hebben gemaakt en waaraan ze vele mooie herinneringen bewaren.
Een dikke proficiat voor beide muzikanten.
Klik op een foto voor een vergroting